Цветан Цветанов: През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети
Цветан Цветанов: През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети / ГЕРБ - Сливен

През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети. Това каза в село Жълт бряг заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, съобщават от сливенската централа на партията. По думите му приоритетите са европейското членство на страната ни, изпълняване на ангажимента, който има България към Евроатлантическото членство. Според Цветанов, ако се отиде на предсрочни избори, едни от важните приоритети, които ще бъдат заложени на първо място, е управленската програма по секторните политики, но преди всичко трябва много сериозно да се говори и да се подготвяме за една нова конституция, за да се направи промяна в държавното управление и да съответства на това, което хората очакват, а политиците се стремят да реализират. Според него изследванията, които сочат, че рейтингът на ГЕРБ пада не са реални, тъй като ако те са действителни и истински, то управляващите веднага са щели да отидат на предсрочни избори.

„Това, което мога да кажа за решението, което взехме с нашия лидер, Цецка Цачева да бъде четвърти заместник-председател на парламентарната група, защото има много работа, която трябва да се върши в парламента. Знаете, че моята основна роля като заместник-председател на ГЕРБ е да бъда основно в движение и да мога да се срещам с всички наши структури по места. Днес съм в Сливен, утре ще бъда в Русе”, коментира Цветанов. Според него Цецка Цачева ще се справи много добре със законодателните дейности, които са свързани с дейността на 42 Народно събрание.

„Искам специално да благодаря на Десислава Танева, която е изключително силен депутат в 42 НС. Искам да кажа, че тя се определя като водещ в сектор „Земеделие” и аз съм убеден, че в един следващ кабинет съвсем спокойно може да бъде разглеждана като един бъдещ министър на земеделието”, заяви Цветан Цветанов.

Той откри ремонтираната сграда на джамията в твърдишкото село Жълт бряг. По време на церемонията Цветанов благодари на всички представители от структурите на ПП ГЕРБ, защото те са в постоянна връзка с всички жители на всяко населено място. „Искам да благодаря на кмета на Твърдица Атанас Атанасов, на нашия депутат Десислава Танева и на бившия областен управител Марин Кавръков, както и на всички, които винаги са били сред нас и винаги са казвали какви са реалните проблеми, когато живеем в тази наша прекрасна родина. Ние имаме изключително качество, и то е че имаме многообразие на етноса. Винаги трябва да съхраним тази духовност, която може да даде възможност да бъдем заедно в трудните моменти, независимо от това, че някой е мюсюлманин, християнин или изповядва друга религия”, посочи Цветанов.

„Покривът е най-важното нещо, за да се съхранят основите, затова направихме това скромно дарение от тези 10 000 лв., за да могат да върнат духовността и да дадем тази възможност всеки един от вас да знае, че този молитвен дом ще бъде и за добро, и за лошо, но всеки един трябва да изповядва своята вяра, винаги да има своето уважение към ближния и своя приятел”, каза Цветан Цветанов.