Четирима ученици в болница след алкохолно натравяне
Четирима ученици в болница след алкохолно натравяне / netinfo

Пияни ученици от езиковата гимназия в Сливен се разхождаха тази сутрин по главната улица на града, четирима са в болница след алкохолно натравяне от употреба на значително количество алкохол.

Учениците, които са в осми клас, празнували рожден ден на своя съученичка, близо до училището. От сутринта започнали да пият водка, бира и текила. След това тръгнали по главната улица, някои „мъртво” пияни, подпирани от свои съученици. След като едно от момичетата припаднало, случайни минувачи повикали екип на „Спешна помощ”, който прибрал момичето. На помощ на лекарите се притекли и служители на полицията.

С полицейска кола в болницата са закарани още три деца- едно момиче и две момчета. „Четиримата са пили много, включени са на системи и ще бъдат приети в детското отделение за наблюдение”, каза пред Дарик дежурният лекар в спешното отделение на сливенската болница, доктор Даниела Паунова”. Според нея може би всеки от тях е изпил около 300-400 грама, децата не са закусвали и това е утежнило положението им.

Доктор Паунова допълни, че често се случва лекарите да оказват първа помощ на пияни ученици, но досега четирима наведнъж не са приемали.

"Учениците са в състояние на алкохолно опиянение и ще останат под наблюдение поне 48 часа", каза за Дарик доктор Люба Бъчварова-завеждащ детското отделение на сливенската болница.