10 години Сдружение „Диабет Стралджа
10 години Сдружение „Диабет Стралджа / община Стралджа

10 години отбеляза Сдружение „Диабет" Стралджа.

„Когато сме заедно сме силни и по-смели, когато сме заедно по-лесно преодоляваме трудностите и гледаме напред. В рамките на отминалите 10 г. нашето Сдружение „Диабет" със своята полезна дейност се наложи като необходимост, а с подкрепата на общинското ръководство успяваме да осъществяваме разнообразни инициативи", заяви председателят на Сдружението Петранка Рахнева. . Общият брой на членуващите в Сдружението е над 100 , което е минимална част от регистрираните с това заболяване 4-5 пъти повече.

Кметът на общината Атанас Киров каза поддържайте този колективизъм, бъдете част от обществения живот на града, ние ще ви подкрепяме!". Диабетиците получиха подарък - диспенсър за вода. Община Стралджа е осигурила средства за закупуване на плодов чай, лекарства във връзка с отбелязване Деня за борба с диабета.

10 години Сдружение Диабет Стралджа
netinfo

През 2017 година по решение на общинското ръководство средствата за Сдружение „Диабет" ще бъдат завишени. От Сдружението обмислят да се проведе кампания за превенция за борба с диабета, инициатива за отворени врати и безплатен скрининг както и изследване на деца с участието на специализирани екипи. Не на последно място е идеята и за благотворителна акция в помощ на социално слаби с това заболяване.

Сдружението има възможност за изпращане на болни за 5-дневно изследване в Ендокринологична клиника - София.