Журналисти, магистрати и кметове стреляха в чест на празника на МВР
Журналисти, магистрати и кметове стреляха в чест на празника на МВР / Борислав Курдов

Повече от 20 представители на местното самоуправление, съдебната система и журналисти се включиха в турнира по стрелба с пистолет, който Областната дирекция на МВР в Търговище организира по повод професионалния си празник. По мишена №4 /гръдна/, разположена на 25 м., стреляха първо мъжете, после дамите. Всеки от тях имаше право на 3 пробни и 5 зачетни изстрела, като класирането бе индивидуално за мъже и за жени.

На стрелбището в кв. „Разбойна" жребият определи под номер 1 да стреля областният управител на Търговище Светлин Бонев. При пробните изстрели всички се представиха на ниво, но при зачетните имаше изненади. Любопитно бе, че с вторият си зачетен изстрел Бонев отстреля мишената и тя падна на земята. Докато останалите състезаващи се приключат със своите куршими, областният трябваше да почака на място, от съображения за сигурност.

Най-точен в мерника при мъжете бе Маргарит Иванов от Окръжния съд в Търговище. След него тройката попълниха съответно Кирил Керев от общинската управа в Търговище и Кольо Колев - кореспондент на БНТ. Представителят на Дарик нацели десетки само в пробните изстрели, а на зачетната стрелба постигна 16 точки.

Дамите започнаха стрелбите си неуверено. При пробните изстрели масово куршумите не попадаха в мишените, а гилзи хвърчаха навред. При последвалата зачетна стрелбя най-точна бе Бойка Славова от Районната прокуратура. Анета Милева от Драматичния театър в Търговище и Мариела Стоева от Окръжния съд се наредиха съответно на второ и трето място в крайното класиране.

Катя Христова от вестник „Търговищки новини" и кметът на Антоново Танер Али пък направиха и невъзможното - осем нули от осем изстрела. Двамата изявиха желание да се явят на балотаж, за да се определи кой е по-голямата нула на турнира. Но такава възможност организаторите не бяха планирали.