Засилен контрол по време на абитуриентските балове, камери ще следят за нарушители
Засилен контрол по време на абитуриентските балове, камери ще следят за нарушители / DarikNews.bg архив

Специализирана полицейска операция по охрана на обществения ред и безопасност на движението ще се проведе на територията на Шумен при провеждане на масовите прояви свързани с предстоящите празници за 24-май и абитуриентските балове.

От ранните следобедни часове в празничния ден ще се регулира движението на автомобили с абитуриенти, преминаващи през площад "България". Видеокамери ще следят за нарушители на Закона за движение по пътищата на няколко възлови места в града, информират от ОД на МВР-Шумен.

През всички празнични дни потокът от автомобили с абитуриенти ще бъде контролиран. Полицейски екипи ще регулират движението на моторни превозни средства и пешеходци по южното платно на бул."Славянски" и кръстовището с "Карел Шкорпил". Осигурена е охрана на обществения ред пред община Шумен, срещу паметника на "Освободителите". Кръстовището на ул."Съединение" и ул."Адам Мицкевич" ще се регулира.

От полицията допълват, че униформени служители ще следят за неправилно паркирани моторни превозни средства на ул."Съединение", зад общината. Движението на моторни превозни средства, превозващи абитуриенти от други общини в района на 5-ти километър на входа на Шумен ще се насочва от полицейски екипи. Осигурени са и патрулни екипи за охрана на обществения ред в района на паметник "Създатели на Българската държава" в ранните сутрешни часове след абитуриентските тържества.

Успоредно с това ще се работи и по безопасност на движението в малките населени места. От вечерните часове до ранните сутрешни полицейските екипи ще проверяват водачи на автомобили.

Целта на операцията, която започва на 24- май и ще продължи до 27-ми, е да се осигури безопасност на движението и контрол по време на придвижването на абитуриентите до питейните заведения, да не се допускат произшествия и престъпления от общ характер и да се осигури добър обществен ред по време на провеждане на абитуриентските празници.