Ремонтът трябва да е готов до края на юни.
Ремонтът трябва да е готов до края на юни. / dariknews.bg

Започна подмяна на  част от компрометираните плочки по центъра на Шумен. Преди месец бе направен оглед , а сега се започна работа. Ремонтът ще обхване пешеходната част от хотел Мадара до пл. Кристал.

Пламен Станчев е категоричен, че той е задължителен. 

Трябва периодично трябва да се сменят. След като не могат да издържат толкова години. Хубаво, че са по-тежки плочките, че ако са леки – по главите ни ще подскачат, казва мъжът.
 

Ремонт шумен
dariknews.bg


Изчакахме да мине дъждовният период и започваме да премахваме начупените плочки. Ще сложим близки до съществуващите, обясни Валентина Йорданова и припомни, че предстои изготвяне на проект цялостна реновация на ларгото и затова ремонтът се прави частично.

Той се извършва по договор за градски ремонти с шуменска фирма на стойност 80 хил, лева и трябва да приключи до края на юни.

Ето как може да изглежда центърът на Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

Самата подмяна на плочки няма да е кой знае какъв финансов ресурс, но имам повдигане, сваляне на шахти, които създават неудобства, каза Валентина Йорданова. 

Една от причините за разбиване на пешеходните плочки са автомобилите, които минават по тях, за да доставят стоки до магазини и институции. Затова ще бъдат поставени колчета, които да ограничат достъпа до центъра от ул. Христо Ботев.

Ремонт шумен
dariknews.bg

Фирмите и институциите, на които трябва да е осигурен достъп, имат ключове за антипаркинг съоръжнията, които са на ул. Димитър Благоев и преминаването им ще бъде изцяло оттам, заяви тя.

Как един архитект е виждал Шумен през 50-те години (СНИМКИ)

Докато се чака да бъде готов проектът за реконструкция цялото Ларго, продължава ремонтът на площада пред Съдебната палата в Шумен. За целта бяха отпуснати близо 500 000 лева – с решение на Министерски съвет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.