Община Попово
Община Попово / Община Попово
Стартира проектът „Реконструкция и рехабилитация на основната транспортно-комуникационна мрежа в ж.к. „Младост” 1 и 2 и прилежащата първостепенна (обслужваща) улица за комплекса – ул. „Болнична”, гр. Попово”. Това съобщиха от общинска администрация.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването и подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”, от мярка 7 „Основни услуги и обновяване в селските райони”.

Община Попово
Община Попово

 Сключен е Договор за Бeзвъзмездна финансова помощ между Община Попово и Държавен фонд „Земеделие”, като срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 36 месеца, а стойността на договора е 1 171 095,09 лв. без ДДС.
 
 Изпълнител на строително-ремонтните дейности е фирма „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД – гр.Търговище, а строителният надзор ще се осъществява от фирма „Сливенски имоти – 2000” ЕООД. 

Община Попово
Община Попово

 Стартът на ремонтните дейности бе даден с церемония по символична първа копка, на която присъстваха кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов, Божидар Тодоров – изпълнителен директор на „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД, управителят на фирмата, осъществяваща  строителния надзор – Даниела Димитрова и геодезистът инж. Ивайло Георгиев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.