/ Борислав Курдов
Започнаха годишните ремонти на тротоарната мрежа в Търговище. Общинското предприятие БКС обновява 800 кв. м. тротоарни настилки на ул. „Стефан Куцаров“. Дейностите ще обхванат най-компрометираните участъци от източния и западния тротоар по цялата дължина на улицата.

В присъствието на Цветан Цветанов - в Търговище бе открит обновеният тренировъчен комплекс

Екип на предприятието в момента демонтира старите плочи и подготвя терена за поставянето на новите. Те ще бъдат с размери 40 х 40 см. Ще бъдат изградени и 250 кв. м. бетонови подходи към гаражи.

Паралелно, друг екип на предприятието извършва ремонт на настилките на част от ул. „Васил Левски“ - от площад „Свобода“ до ул. „Цветарска“, както и около храм „Св. Йоан Рилски“.

Паветата в най-компрометираните участъци в тези райони се пренареждат. Там, където има липсващи, се монтират нови. Поставят се и нови мраморни плочи на мястото на счупените.

Ремонтират тротоари в Търговище
Борислав Курдов

192 000 лв. са заложени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонт на тротоари през 2019 г. Предвидено е обновяване на настилките пред паметника на Никола Симов - Куруто, на улиците „П. Р. Славейков“ - от Централната поща до ул. „Кубрат“, южният тротоар на ул. „Паисий“ и ул. „Христо Ботев“. 

През миналата година Общината вложи 110 000 лв. в ремонт на тротоарни настилки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.