Благотворителен базар в Търговище
Благотворителен базар в Търговище / Борислав Курдов
След редица благотворителни инициативи под мотото „Мечтите имат крила”
Благотворителен базар в Търговище
96952
Благотворителен базар в Търговище
  • Благотворителен базар в Търговище
Базар под мотото "Мечтите имат крила" провеждат в Търговище членовете на инициативен комитет, който набира средства за подкрепа дейността на Центъра за специална образователна подкрепа /ЦСОП/. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на пособия за деца с увреждания.
В базара са изложени изделия, изработени от родителите и децата от Центъра. Средствата от базара ще отидат за доизграждането на рехабилитационна зала в центъра за деца със специални потребности. Основните уреди в него вече са закупени, а центърът се е снабдил и със специализиран микробус с платформа, разказа за Дарик Светлана Трифонова, зам.-председател на сдружение „Дар”.
Кампанията "Мечтите имат крила" бе подета от родители на деца с увреждания и сдружение "Дар" и бе подкрепена от десетки хора с добри сърца от региона. Целта е да се помогне на Центъра за специална образователна подкрепа, в който специалисти полагат грижи за 93 деца със специфични потребности от Търговище, Попово и Омуртаг. Като основната идея е да се набавят пособия, които да улесняват живота на подрастващите и техните родители.
В сряда, 11 април, в Попово бе проведен благотворителен концерт за набиране на средства към кампанията „Мечтите имат крила”. В него се включиха Нели Рангелова, както и възпитаници на музикална школа "New Voices" с ръководител Десислава Станкова и фолклорна формация "Търговище" с ръководител Орфета Хараланова, както и други местни изпълнители.
Кампанията финишира с голям благотворителен концерт, който ще се състои днес - петък, 13 април, в Драматичния театър в Търговище. В него, в помощ на децата с увреждания, ще се включи и популярният певец Орлин Горанов.

Благотворителен базар в Търговище
Борислав Курдов

Благотворителен базар в Търговище
Борислав Курдов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари