Задържаха и втория извършител на грабежа в кв. „Дивдядово”
Задържаха и втория извършител на грабежа в кв. „Дивдядово” / www.rtcg.me

И вторият извършител на грабежа на възрастната жена от шуменския квартал „Дивдядово" - Марин Ангелов, е задържан и в момента се конвоира до Шумен. Там в Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу Гошо Божков и съучастника му Марин Ангелов за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив - престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс. Божков вече е с наложена от съда постоянна мярка „Задържане под стража", а за издирвания след бягството от престъплението Марин Ангелов Окръжна прокуратура в Шумен ще поиска днес налагане на най-тежката процесуална мярка за принуда.

Двамата извършители влязоха на 7 срещу 8 август тази година в дома на самотно живеещата 80-годишна жена в кв. „Дивдядово" и чрез сила й отнеха 6500 лева, скрити във възглавница. От нанесения побой възрастната жена е със счупен нос. Вчера е намерена възглавницата, която двамата захвърлили след грабежа на парите. Мястото е било посочено от Гошо Божков.

И двамата извършители са действали в условията на опасен рецидив. В криминалните им досиета са вписани около 15 осъждания за различни престъпления.