/ iStock/Getty Images
Криминалисти от Нови пазар установиха за броени часове извършител на кражба на пари от възрастна жена, съобщиха от полицията.

Задържаха мъж, обрал със сила възрастна жена в София

На 7 септември 86-годишна жена съобщила, че ѝ е открадната парична сума. Пред униформените обяснила, че си получила пенсията, седнала на пейка в града, и след като се прибрала установила, че липсват 150 лева.

Полицейските служители я разпитали по-подробно от къде е минала, с кого е разговаряла. Разказала, че след като си получила пенсията  седнала на пейка, за да си почине. Портмонето с парите й било в торбичка, а торбичката била до нея.

На пейката седнал непознат мъж, който я заприказвал. По време на разговора я посъветвал да не си държи парите така в торбата, за да не й ги вземе някой. „Помогнал“ ѝ като ги извадил от портмонето, подал ги и я „посъветвал“ да ги прибере в джоб на дрехата си, за да са на сигурно място. След като се прибрала в дома си жената установила, че парите са със 150 лева по-малко.

Мъж ограби възрастна жена във Варненско

След получения сигнал веднага са предприети действия за установяване на извършителя. Проведените оперативни мероприятия дали резултат и малко по-късно  авторът на кражбата, 50-годишен местен жител бил установен и разпитан. Парите били в него, предал ги доброволно.

Униформените ги върнали на 86-годишната жена.