/ Борислав Курдов, архив
Установена бе самоличността на прегазения край Търговище. Това е 16 годишно момче. Макар информацията на ОД на МВР да е оскъдна, Дарик от свои източници научи, че въпреки че не е родом от града, тийнейджърът от известно време живее в Търговище.

Ще припомним, че около 23:00 часа, снощи, на главния път София-Варна, в близост до Търговище, товарен автомобил „Мерцедес” с габровска регистрация е блъснал пешеходец. Той бе настанен в областната болница в Търговище с неустановена самоличност, тъй като не носел документи в себе си. Медиците установиха тежка черепно-мозъчна, гръдна и тазова травми.

Пешеходец бе блъснат от камион в близост до Търговище

През нощта 16-годишното момче е претърпяло множество животоспасяващи хирургични интервенции. Въпреки тях обаче все още има реална опасност за живота му. 66-годишния водач на товарния автомобил е бил проверен за наличие на алкохол в кръвта и теста се е оказал отрицателен.

Всъщност товарните автомобили са били два, които пътували към търговищко село, където трябвало да бъдат натоварени. След инцидента, водачът на втория камион подал сигнал на спешния телефон 112. Дознателите все още уточняват причините, поради които непълнолетния младеж е вървял пеша по главния път час преди полунощ. Тепърва се издирват негови роднини и познати.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари