Хора и латино танци в Търговище
Хора и латино танци в Търговище / Борислав Курдов
Хора и латино танци в Търговище
93475
Хора и латино танци в Търговище
  • Хора и латино танци в Търговище
Центърът на Търговище днес стана сцена за безплатни уроци по народни хора и латино-танци. Инициативата бе по проекта „Съхрани здравето си в четири стъпки” и идеята е хората да бъдат насърчени към физическа активност.
Десетки жители и гости на Търговище се стекоха този следобед на площада пред Драматичния театър. Тук хореографът по народни танци Орфета Хараланова и доброволци от Българския младежки червен кръст организираха изучаването на български хора и латино танци. И млади и стари танцуваха заедно и се веселиха. На хората се хванаха хора от току що проходили деца до възрастни на почтена възраст.
Идеята ни е в продължение на няколко месеца заедно да се опитаме да направим нашите четири стъпки към здравето, каза за Дарик един от организаторите от Българския младежки червен кръст Цветомира Петрова. „Ние наблюдаваме че младите хора, дори и тези на по 12-13 години, ходят по дискотеките, по кафенетата, пушат и си ровят в телефоните. По-този начин те не са активни, не мислят за здравето си и убиват мозъчни клетки”, каза тя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.