/ ОД на МВР-Шумен
Продължава образователната кампания на служители от „Пътна полиция“ с деца от детските градини в Шумен. Ползотворно обучение  на открито по безопасност на движението се проведе в детска градина „Слънце“.

ОДМВР-Шумен
netinfo


Целта на заниманията е да се обогати културата на малчуганите свързана с поведението им на пътя. Безопасното придвижване и правилното пресичане бяха част от беседата, която изнесе инсп. Веселин Георгиев от „Пътна полиция“.  Оказа се, че децата познават безпогрешно светлините на светофара, знаят как трябва да пресичат правилно на пешеходна пътека. 

ОДМВР-Шумен
netinfo


Напомнено им беше, че когато свети червено - пешеходците трябва да стоят на тротоара и да изчакат да преминат автомобилите. Когато светне зелено могат безопасно да пресекат по пешеходната пътека. „Мръщи се оченцето червено-  минаването- забранено! Отваря жълтото очички, за тръгване да се приготвят всички. Усмихва се оченцето зелено - минаването - разрешено!“, рецитираха децата от втора група в градината.

ОДМВР-Шумен
netinfo


Практиката показва, че правилата за безопасно поведение на подрастващите се усвоява лесно с помощта на полицаите под формата на забавни примери и закачки.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.