Ураганни ветрове от днес
Ураганни ветрове от днес / netinfo

Скоростта на вятъра в Шумен ще стигне до 80-90 км/ч в края на седмицата - за това предупредиха от Хидрометеорологичната станция. Днес се очакват най-обилни валежи от дъжд, но те няма да доведат до разливи във водоемите - увериха от Гражданска защита - Шумен.  От там предупреждават всички граждани да обезопасят домовете си, като приберат всички потенциално опасни /падащи/ предмети.

Най-силно бурята ще се усети по високите етажи на жилищните блокове, намиращи се в кварталите "Тракийски" и "Добруджански". Няма опасност от повреждане на цялостната конструкция на блоковете - увериха от Гражданска защита. 

 

Обществените сгради са вече обезопасени, взети са всички необходими мерки. При голяма скорост на вятъра гражданите трябва да се пазят от падащи  билбордове или дървета. Преминаването под сгради също е опасно.

 

Движението с автомобили трябва да бъде съобразено с климатичните условия. При силни ветрове се създава опасност от пътнотранспортни произшествия, най-вече по магистралните пътища.

 

Повече за това, как да се предпазим от бурите, чуйте от прикачения файл: Интервю на Биляна Гавазова с Йордан Белев от Гражданска защита - Шумен