Стартира месец за борба срещу насилието
Стартира месец за борба срещу насилието / netinfo
Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Шумен обявява Месец за борба срещу насилието. Той ще стартира  днес под наслов “Кажи не на насилието, спечели приятел!”. Кампанията се провежда сред учениците от община Шумен, а стартът й съвпада със Световния ден срещу насилието.

Комисията обявява конкурс за есе на тема “Училище без насилие – реалност или мираж” за ученици от 9 до 12 клас. Учениците от 5 до 8 клас могат да се включат в конкурса за разказ с тема по избор, подчинена на мотото на кампанията “Кажи не на насилието, спечели приятел!”. Краен срок за получаване на есетата и разказите в комисията – 15 декември 2008 г.

Месецът за борба срещу насилието ще приключи на 19 декември с научно-практическа конференция с участието на педагогически съветници и председатели на училищни комисии на тема “Добри практики в превенцията и противодействие на насилието сред учениците”. По време на форума ще бъдат наградени авторите на най-добрите творби от конкурса за есе и разказ.