Спипаха криминално проявен, откраднал билки и зеле
Спипаха криминално проявен, откраднал билки и зеле / ОД на МВР - Шумен

Заловиха 27-годишен, криминално проявен шуменец, откраднал билки и зеле от пазара в Шумен. Мъжът бил забелязан да пренася касетки и кашони, които оставял  до контейнер за смет на ул. "Марица" до кооперативния пазар. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. След подаден сигнал полицаи обходили района и забелязали мъж, отговарящ на посоченото в съобщението описание. Униформените отправили разпореждане към мъжа да спре за извършване на полицейска проверка, но той побягнал по бул. "Симеон Велики". След кратко преследване е задържан в близост до магазин "Билла". Установена е самоличността на му, това е 27 -годишният А.М. от град Шумен.

Пред полицаите 46-годишен мъж, работещ като охранител на кооперативния пазар  заявил, че заловеният мъж  преминал покрай него. След като охранителят му извикал да спре мъжът хукнал да бяга и  изхвърлил чувал с билки и касетка със зеле, която пренасял. При извършения обход на ул. "Марица" са открити откраднатите касетки със зеле и билки. Две възрастни жени, които продават билки на Кооперативния пазар обяснили, че откраднатата стоката е на стойност 40-50 лв., билките били оставени завързани под найлон на щандовете им.

27-годишния мъж е задържан за 24 часа. Той обяснил, че не спрял след отправените полицейски разпореждания, защото се страхувал да не му бъде съставен акт, тъй като не е носил документи за самоличност.

Работата по случая продължава. Материалите ще бъдат предадени на Районна прокуратура.