СОУ Сава Доброплодни с инициативи за Седмицата на програмирането
СОУ Сава Доброплодни с инициативи за Седмицата на програмирането / netinfo

Третото издание на седмицата на програмирането се провежда от 10 - 18 oктомври, информират от шуменското СОУ "Сава Доброплодни". Проявата е традиционна, като според специалистите в бранша моментът е особено подходящ за популяризиране на програмирането и обучението свързано с него. Според доклади в Европа скоро може да има 1 милион незаети работни места поради липса на хора с необходимите цифрови умения. За това преподавателите по информатика, както и ръководството на СОУ „Сава Доброплодни", с подкрепата на РИО-Шумен регистрираха събитие http://events.codeweek.eu/view/7477/program-colourfully/.

Ученици на Мадлена Станчева - преподавател по информатика и информационни технологии, класирали се на призови места ще споделят своите знания с всеки желаещ. Събитието ще се проведе в един ден, на 16 октомври, в лекционна-компютърна зала на СОУ „Сава Доброплодни".

Събитието е отворено за всички ученици и техните учители от региона. Проявите стартират в 11:00 часа с демонстрации и практически занятия за ученици под наслов
„Програмирай цветно". Заниманията на децата ще продължат до 13:00 часа, а от 14:00 до 18:00 часа учителите ще работят по темата „Учителско портфолио. Защо?