времето Шумен
времето Шумен / dariknews.bg, Деян Герговски

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна България, а до края на деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от северозапад, в Дунавската равнина – умерен от запад. Дневните температури ще достигнат 22-27°. Вечерта и през нощта срещу петък явленията в Южна България ще са интензивни, ще има условия за обилни валежи, гръмотевични бури и градушка.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вечерта явленията ще са по-интензивни и в повече райони. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, с временни усилвания преди и по време на гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове. Вечерта на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.