Слави Бинев представи шуменската структура на ГОРД
Слави Бинев представи шуменската структура на ГОРД / netinfo

Никола Колев е областен координатор в Шуменско на Гражданско обединение за Реална демокрация /ГОРД/. Това стана ясно по-рано днес, когато председателят на ГОРД - евродепутатът Слави Бинев представи членовете на шуменската структура.

Никола Колев е строителен инженер и работи в сверата на строителството. По думите му, присъединил се е към ГОРД, защото вярва, че пътя на обществото минава през гражданските организации. „Хората, които са съмишленици на атзи идея са нови лица, които не са омърсени от политическата система", заяви Николов. Лидер на младежката организация в Шумен ще бъде икономистът Красимир Георгиев, който се занимава с консултантска дейност. „Искаме да реализираме идеите си, чрез знанията, които имаме. Искаме да обхванем повече млади хора", каза той.

Слави Бинев коментира ситуацията в страната и остро критикува сегашната власт. „Проблемът е тази политическа класа, която си подава топката вече 23 години", подчерта той. По думите му, най-опасното, което липсва в България са не пари, а перспектива. Той се обяви и за разплата с хората, които са предали обществото.

Бинев каза още, че на 5 март в Брюксел ще представи пред Европа новите дисиденти на България. На пресконференция там Бинев ще покаже представители на организаторите на протестите, на майките и близки на моряците от кораба „Свети Никола", с които ще коментират обстановката в страната.