Сключиха споразумение за въвеждане на видеонаблюдение
Сключиха споразумение за въвеждане на видеонаблюдение / netinfo
Споразумение за въвеждане на видеонаблюдение в Шумен подписаха днес кметът Веселин Златев и директорът на ОДП-Шумен Валентин Александров, в присъствието на зам.- министърa на вътрешните работи Цонко Киров.

„Тези системи позволяват от възлови точки да се контролира сигурността на гражданите" - заяви зам.-министър Киров. Резултатите от въвеждането на подобна система са изчистване на наблюдаваната зона от почти всички дребни криминални престъпления. Системата води до по-голяма ефективност при установяване на нарушения по пътищата – каза още Киров.

Областна дирекция ”Полиция” в Шумен е изготвила анализ на криминалните престъпления и пътните инциденти в града и са набелязани невралгичните точки, където ще бъдат поставени камерите - съобщи директорът на ОДП –Шумен Валентин Александров.

Предвижда се в първия етап от изграждането на системата камери да бъдат поставени на кръстовището на ул. ”Алеко Константинов” и бул. „Симеон Велики”, кръстовището до зала Младост, автогарата и училищата срещу Градската градина.

Първата ни цел след подписването на това споразумение е да изготвим техническо задание, което преминава през няколко етапа - заяви кметът на Шумен Веселин Златев. Тази година в общинския бюджет са предвидени 30 000 лв. за видеонаблюдение, сумата обаче е крайно недостатъчна – допълни още той.

Община Шумен ще търси средства за проектиране, изграждане и внедряване на системата от шуменския бизнес и структурните фондове – каза още Веселин Златев.