Шуменец пострада, нападнали го приятели на негов длъжник
Шуменец пострада, нападнали го приятели на негов длъжник / Дарик-Шумен

31-годишен шуменец е пострадал при инцидент в града, той е бил ударен с твърд предмет в главата, съобщават от полицията. Мъжът, заедно със свои познати пиели бира пред магазин на ул. „Козлодуй" в града около 09:10 ч. вчера.

30-годишен мъж, който бил в компанията обяснил, че познатия му се обадил по телефона на 27-годишен шуменец, който му дължал 200 лв. След малко пред магазина се появил лек автомобил „Киа", в който имало 5 човека. Някой от пристигналите подгонили част от мъжете пиещи бира по ул. „Съединение", като са отправили закани. 31-годишният шуменец бил ударен с твърд предмет по-главата, след което е откаран в болницата. Там след преглед е установено, че е с разкъсно-контузна рана на главата. Оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

Служителите на реда установили, че шофьор на „Киа"-та е 25-годишен шуменец, изяснена е и самоличността на още двама от пътувалите в автомобила, които също са шуменци. Шофьорът и 27-годишния мъж са задържани за 24 часа. По-възрастният е разпитан като свидетел, той заявил, че не е извършвал непристойни действия и е останал до паркирания автомобил. Издирват се останалите двама, които са били в колата.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство за грубо нарушаване на обществения ред, наказанието за подобно престъпление е затвор до 2 години, пробация, както и обществено порицание.