Шуменец опита да поднови фалшивата си шофьорска книжка
Шуменец опита да поднови фалшивата си шофьорска книжка / netinfo
24-годишен мъж от Шумен опита да подмени фалшивата си шофьорска книжка с нова, съобщават от полицията. Вчера в сградата на сектор “Пътна полиция” мъжът подал нужните документи за подмяна на свидетелството за правоуправление. При направената справка от служителката, която ги приела, е установено, че мъжът не притежава валидно свидетелство за управление на МПС, а представеното е невалидно.

Шуменецът заявил, че от дълго време живее в чужбина и идва в България само през летните месеци. Преди година в Шумен се запознал с младежи, които му обяснили, че за да управлява МПС в България трябва да притежава свидетелство за управление. И.З им казал, че притежава такова, но то е издадено в друга държава.

При посещение в заведение в централната част на Шумен неизвестен мъж, който стоял на съседна маса му обяснил, че щом има издадено свидетелство за управление на МПС в друга държава е нужно да му даде снимка и сумата от 200 евро, за да му бъде издадено свидетелство за управление на МПС в родината му. Уговорили си среща след 15 дни, на която И.З. получил документа си. Тази година при завръщането си той решил да подмени шофьорската си книжка, понеже снимката била надраскана, въпреки че тя е със срок на валидност до 2013 година.

Работата по случая продължава. Материалите ще бъдат предадени на Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.