Паркингът до Регионалната библиотека
Паркингът до Регионалната библиотека / dariknews.bg
С докладна записка до Общинския съвет в Шумен от предприятие „Общински жилища и имоти“ искат да им бъде предаден за управление паркингът до Регионалната библиотека.

Той ще бъде ремонтиран и ще стане платен.

На предстоящата сесия Общинският съвет в Шумен трябва да реши дали ремонтираният паркинг до ДКЦ-1 и този до регионалната библиотека да бъдат предадени за управление на предприятието "Общински жилища и имоти". Този до новата поликлиника е част от европейски проект и поне 5 години ще е безплатен. Паркингът зад библиотеката сега също е безплатен.

Паркингът до Регионалната библиотека
dariknews.bg


Нашите намерения са този паркинг да бъде ремонтиран – подновяване на настилката, да бъде разчертан и ограден…като по този начин целим да въведем някакъв ред при паркирането, заяви Юлиян Вълчев, ОП „ Общински жилища и имоти“ .

Паркингът няма да бъде част от синята зона, но ще бъде платен.

Ще оформим кратковременна зона за паркиране. Ще има служител инкасатор от общинското предприятие и съответно ще бъде платено, заяви Юлиян Вълчев.

Паркингът до Регионалната библиотека
dariknews.bg

Идеята не допада особено на Радостин Рафаилов. Според него паркингът трябва да си остане неплатен, защото почти навсякъде - особено около Общината, навсякъде е платено и трябва да има едно място за хората, където да паркират свободно.

Младият мъж допълва, че след разширяването на синята зона, движението в малките улици около центъра на града се е затруднило заради повечето паркирани автомобили в тях.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.