Европейската седмица на движението започва
Европейската седмица на движението започва / bulgaria.moveweek.eu
За втора година Общински младежки съвет Шумен се включва в Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week, която е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура.

В рамките на седмицата на движението 27 май 2 юни ще бъдат проведени няколко спортни събития в Шумен:

27 май от 10:00ч. Ден за стрийт фитнес
Събитието ще се проведе на фитнес площадката до ВиК. Тренировката ще проведат младежи, които се се занимават със стрийт фитнес. Те ще представят фрийстайл комбинации и базови упражнения, както и техники за сила и издръжливост.

29 май от 18:30ч. Ден за танци (пред Паметника на свободата)
Тук ще се включат танцовите формации - "WOW", Танцувалня и Emotion. С тяхна помощ сме подготвили богата танцова програма, както и  работилница, в която ще могат да се включат всички любители на танцовото изкуство.

1 юни Спортни турнири
  • От 10:00ч Турнир по мини футбол в СУ „Сава Доброплодни“
  • От 16:00ч Турнир по волейбол в зала Плиска
За участие в турнирите е необходимо предварително записване на тел. 088 706 3490 или чрез събитията на страницата на Общински младежки съвет Шумен.

2 юи от 10:00ч. Спортно изкачване на стъпалата на Паметника (старт от Паметника на свободата)

Заключителното събитие за Move Week 2019 огранизираме съвместно с Велоклуб Илчов баир и БиС - Благотворителност и Спорт (Варна). То ще включва спортно изкачване на стъпалата към Паметник „Създатели на българската държава“, а след това треньорите от БиС ще проведат ободряваща крос фит тренировка.

По време на турнира по футбол и изкачването на Паметника Филиал Шумен към МУ-Варна ще осигурят медицински лица,  които ще се грижат за здравето на участниците.

Инициатор на събитията в гр.Шумен, част от Move Week, е Общински младежки съвет Шумен с финансовата подкрепа на Община Шумен. Партньори са Велоклуб Илчов баир, БиС – Благотворителност и Спорт Варна и Филиал Шумен към МУ-Варна.