/ dariknews.bg

Нова автоматизирана система за контрол на скоростта вече работи по пътищата в Шуменско. Тя бе демонстрирана на отсечката към кв. "Дивдядово" и за минути "хвана" няколко нарушители.

Инспектор Веселин Георгиев обясни, че при новата камера няма влияние човешкия фактор. Тя засича нарушението, автоматично го подава към база данни, след което се издава фиш на тази база. Това е едно голямо улеснение за нас, каза той. 
 

Камерата снима и през деня, и през нощта
dariknews.bg

Устройството засича по няколко автомобила на веднъж и може да определи скоростта на всеки един от тях. Измерването на скоростта става с лазер и е много точно. Батерията й издържа около 8 часа и може да изкара цяла смяна. Дори нощна - тъй като има инфрачервени сензори,. които засичат номерата на автомобила. 

Устройството има и няколко режима на работа - може да следи не само за скорост, но и за навлизане в непозволени ленти, еднопосочни улици.

4600 са установените нарушенията на скоростта през първите два месеца на 2018 година, сочат данните на полицията в Шуменско. 

Камерата снима и през деня, и през нощта
dariknews.bg


Най-много са нарушенията на скоростните режими до 30 км/ час над максимално позволената скорост- 4066. Със скорост между 31 и 40 км/час над  максимално допустимата са засечени 376 водачи. 109 са електронните фишове издадени на водачи, управлявали със скорост между 41 и 50 км/ час над максимално разрешената. 59 са установените нарушения на водачи, които управлявали с превишение над 50 км/ час над максимално позволената. 

Камерата снима и през деня, и през нощта
dariknews.bg


За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 199 водачи, за неправилно спиране и паркиране- 1249. 68 са установените неправоспособни водачи през първите два месеца на 2018 година. Установени са 61 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Други 11 са засечени да управляват моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.