Започват кърпежи на 60 шуменски улици
Започват кърпежи на 60 шуменски улици / netinfo

След спирането на мартенския сняг аварийно ще бъдат запълнени дупките по улиците в Шумен, каза зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. 

Той коментира, че е нормално след зимата да се отворят такива дупки, затова преди дни са започнали ремонти, които се извършват от общинското предприятие по строителство.

Предвидили сме една много мащабна програма за изкърпване както на улиците, така и ремонт на тротоарите. Освен това тече и програмата по „Региони в растеж, каза Тодоров. Той посочи, че парите, които ще влязат за ремонт на инфраструктурата тази година, са над 10 млн. лв. Средствата са от „Региони в растеж“ и от бюджета на общината. В бюджета са предвидени 600 000 лв. за ремонт и изграждане на нови детски площадки.

Тече и подготовката за ремонт на пътя  Друмево – Овчарово, който е планиран за изграждане на банкети, фрезоване и преасфалтиране. 

Там, където се налага да се правят напълно разрушените настилки на тротоарите, ще се прилага технология асфалтиране, посочи Тодоров и допълни, че местата, където тротоарите са частично разрушени, ще се подменят само плочките.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари