Разкриха още две кражби, извършени от върбишката група
Разкриха още две кражби, извършени от върбишката група / netinfo

Две кражби от частни домове във Върбица са разкрити от криминалисти в полицейското управление във Велики Преслав. Престъпленията са извършени от групата от трима мъже от Върбица, задържани преди два дни за пет кражби.  При претърсване в дома на 29-годишен мъж от Върбица са намерени вещи, които са откраднати.

Двете кражби са станали за времето от 15-ти февруари до 1-ви март. Златни накити, строителна техника и два mp3 плеъра са откраднати от жилище във Върбица. Кражбата е извършена след взломяване на входната врата на жилище на ул."Акация".

По идентичен начин е извършена кражба от частен дом на ул." Баба Тонка". От  жилището, стопанисвано от 58-годишен мъж са откраднати кафе машина, завеси и различни дрехи. Всички вещи, с изключение на златните накити са намерени в дома на заподозрения за серия кражби 29-годишен мъж и са върнати с протокол за доброволно предаване. Установена е съпричастността на останалите двама в групата към извършените седем кражби. 17-годишният младеж е участвал в две от тях. Останалите пет са извършени от 29-годишния и младец на 18 години. Образувано е досъдебно производство.