Пътната обстановка в Шуменско остава усложнена
Пътната обстановка в Шуменско остава усложнена / снимка: Данаил Денчев

Пътната обстановка на територията на област Шумен е усложнена при зимни условия. Въведено е ограничение за товарните автомобили, които трябва да са без ремаркета и полуремаркета и задължително с вериги на главен път Русе-Варна в участъците от село Белокопитово към областите Разград и Търговище, на главен път Силистра - Шумен и по пътя Шумен - Карнобат в Ришки проход, както и по третокласните пътища в северната част на областта. Това съобщиха за Дарик от Областната дирекция на МВР. Ришки проход е проходим, като за движение на товарни автомобили е въведено ограничение да са без ремаркета и полуремаркета и задължително с вериги.

Изградени са контролни пропускателни пунктове на територията до Смядово на пътя Шумен - Карнобат и до бензиностанциятa до „Седми километър" край Шумен на главния път Варна - Русе, където се спират товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета и се следи другите товарни автомобили да са оборудвани с вериги.

Затворени за движение са пътищата Живково-Иглика-Калино в община Хитрино, Капитан Петко-Денница-Боян, община Венец, Кладенец - Друмево в община Шумен. Поради силни снегонавявания е затворена и отсечката Стоян Михаиловски-Мировци, като за село Мировци се пътува през село Памукчи. Всички останали пътища са проходими при зимни условия.

По информация на "Гражданска защита" - Шумен, към 12:00 ч. няма населени места без електричество и вода. Поради непроходимостта на пътя все още от Друмево не е доставен хляб за хората в с. Кладенец. Създадена е организация за настаняване в шуменската болница на пациентите, които са на хемодиализа.

От 06:00 до 12:00 ч. на днес екипи на „Гражданска защита" са почистили паднали клони от дърво върху сграда, намираща се в двора на МБАЛ-Шумен и от леки автомобили, паркирани на ул. „Васил Априлов" и на ул. „Ал. Стамболийски".

Закъсал ТИР е бил изтеглен на изхода на Шумен, след кв. "Тракия", допълват от общината. На "Тиатан-БКС" е разпоредено да разпръсква инертни материали по заледените участъци на тротоари и улици.

В момента температурата в региона е минус 7 градуса, а снежната покривка е 31 сантиметра.