Предвиждат разширяване на Индустриалния парк в Шумен

Индустриален парк Шумен
Индустриален парк Шумен / Деян Герговски
Разширяват Индустриалния парк в Шумен
 
Индустриалният парк в Шумен ще бъде разширен с нова зона. Това съобщи управителят на парка Николай Тончев.
 
В Индустриалния парк в Шумен вече има 11 инвеститори, а в момента се водят преговори с 5 потенциални желаещи да построят свои предприятия в него.
 
В 3 предприятия работят повече от 1000 души, 2 се изграждат, а 5 са в процес на проектиране.
 
Свободните парцели в парка обаче се оказват недостатъчни за бъдещите инвеститори.
 

Николай Тончев, Любомир Христов
dariknews.bg


Това, което остана от зона "А" като непродадени терени не удовлетворяват инвеститорите, тъй като са малки, маломерни и не може да бъде развита съответно инфраструктурата на бъдещи предприятия, каза Николай Тончев. Той посочи, че в началото са започнали с парцели от около 4-5 декара, но вече се е стигнало до интерес за парцели около 40-50 дка.

Затова управителят на парка и кмета на Шумен Любомир Христов ще проведат срещи с министъра на икономиката, за да искат средства за развиване на новата зона.
 
Тончев подчерта, че досега не са търсени външни средства за разработване на Индустриалния парк. 
 
Очаква се до края на годината да могат да бъде изградена инфраструктурата в зона „Ц“, която ще се разпростира на 680 дка. След това тези имоти ще бъдат предлагани на инвеститори.
 
Липсата на магистрала пречи на развитието на региона, смята Николай Тончев. Друг проблем, според него, е обезпечаването с работна ръка.

След няколко месеца ще започне да работи предприятието за кабели, което е извън парка, и по този повод проведохме среща с неговия изпълнителен директор - за набиране на кадри за работа, обясни кметът Любомир Христов. Основното е да има достойно заплащане, има ли такова - ще се намерят, допълни той.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.