/ dariknews.bg
Емблематичната за шуменското плато вила „Пазачница“, да бъде дадена под наем за 10 години. Причината - обектът се поддържа трудно и генерира повече загуби, отколкото приходи. 

Вила "Пазачница" се стопанисва от Общинското предприятие "ОЖИ". Заради липса на средства за поддръжка и инвестиции състоянието й се влошава.

Предложението до общинския съвет в Шумен е да се направи търг, в който ще се заложи наем най-малко 1000 лв. месечно и извършване на инвестиции в обекта с за поне р 100 000 лв. По този начин общата сума за 10 години възлиза ше бъде най-малко 220 000 лева.

По време на заседание на икономическа комисия общинският съветни Сунай Садък изрази съмнения за резултата. През годините такива  общински бази, които отдадохме под една или друга форма - било с инвестиции или без инвестиции. Моето наблюдение е, че ограничаваме достъпа на гражданите и фирмите наематели, това което аз виждам - не извършват необходимите инвестиции, каза той.

Логиката е да ги прави инвестиции, не да ги спестява и заобикаля, за да може да привлича клиенти, посочи пък съветникът Венцислав Венков.

Дали да се даде обекта ще се решава на предстоящата сесия на местния парламент. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.