/ dariknews.bg
Специализирана полицейска операция за използването на обезопасителни системи от водачите на моторни превозни средства и техните спътници се провежда на територията на ОДМВР- Шумен.

Специално внимание по време на полицейската операция до 12 април ще се обръща на правилното превозване на деца. Друг акцент в операцията ще бъде правилното поставяне на регистрационния номер от мотоциклетистите. 

Целта е да намалим пътно-транспортния травматизъм. В момента има увеличения на убитите и ранените в тежки ПТП-т, каза началникът на Сектор "Пътна полиция" ст. инспектор Веселин Георгиев.

Операцията ще продължи до края на седмицата
dariknews.bg


61 са възникналите пътни инциденти на територията на ОД на МВР-Шумен през месец април. От тях шест са тежки - с двама загинали и петима пострадали.

През месец април по време на проверки на пътя са санкционирани 140 водачи и пътници, които не са били с поставени обезопасителни колани или каски. 17 водачи са били глобени затова, че използват мобилен телефон при управление на МПС без да ползват хендсфри устройство.

По време на проверките са установени 383 водачи, които са били с нередовни пътни документи, 346 са били глобени за неправилно спиране и паркиране.

Нарушенията на водачите, свързани с неспазване на скоростните режими, са 2552.

Операцията ще продължи до края на седмицата
dariknews.bg

Най-много са водачите на моторни превозно средства, които са се движили със скорост до 30 км./ час над максимално позволената- 2057. 320 са установени да шофират със скорост между 31 и 40 км/ час над максимално допустимата, а 122 са управлявали с превишена между 41 и 50 км/ час скорост над максимално разрешена.

53 водачи са били засечени от камерите на Пътна полиция, че се движат със скорост над 50 км/ час над максимално позволената. През месец април временно са били отнети 104 свидетелства за управление на моторно превозно средство, а от движение временно са спрени 49 пътни превозни средства.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.