Отвориха автомагистрала „Хемус” на територията на Шуменска област, 5 села са без ток
Отвориха автомагистрала „Хемус” на територията на Шуменска област, 5 села са без ток / netinfo
Отвориха автомагистрала „Хемус” на територията на Шуменска област, 5 села са без ток
25364
Отвориха автомагистрала „Хемус” на територията на Шуменска област, 5 села са без ток
  • Отвориха автомагистрала „Хемус” на територията на Шуменска област, 5 села са без ток

Отпада забраната за движение на моторни превозни средства по автомагистрала  "Хемус" на територията на Шуменска област. Това съобщиха за Дарик от Областна дирекция на МВР-Шумен.  Затворен остава аутобана на територията на Варненска област. Преспи по 3-4 метра има на места по магистрала „Хемус", съобщи за Дарик зам.-областният управител на Варна Славчо Славов.

Въведени са временни забрани за движение по главен път Русе-Варна, в участъка от град Нови пазар до границата с Варненска област, както и по третокласните пътища в северната част на област Шумен.

От полицията препоръчват да не се предприемат пътувания по всички четвъртокласни пътища в северната част на областта, както и по главния път Силистра-Шумен. За контролиране на въведените ограничения е изграден контролно пропускателен пункт на главен път Русе-Варна край град Нови пазар.

5 населени места са без електричество в област Шумен. Без ток са селата Ружица, Хърсово, Каравелово, Красен дол и Векилски, всичките се намират на територията на община Никола Козлево.

През денонощието екипи на Гражданска защита са реагирали на няколко сигнала за опасно надвиснали висулки, паднали дървета и закъсали автомобили. Екипите са изтеглили закъсала, между селата Хитрино и Каменяк, линейка, както и микробус превозващ хляб. Превозното средство е закъсало по пътя Шумен - Каолиново край село Върбяне.

-12 градуса е температурата на въздуха в момента, това е минималната измерена температура в Шумен тази сутрин, съобщиха за Дарик от шуменската Хидрометеорологична обсерватория.

Според синоптиците в следващите два дни валежите ще спрат, вятърът ще утихне, но температурите ще продължат да се понижават и максималните ще достигнат - 16 градуса.