Инспекторът от БАБХ, отглеждал канабис, се сдоби с две обвинения
Инспекторът от БАБХ, отглеждал канабис, се сдоби с две обвинения / dariknews.bg, Деян Герговски
Шуменският окръжен остави в ареста 32- годишния Красен Крумов, който бе отстранен от работа като служител на Агенцията по безопасност на храните, след като бе задържан при полицейска акция за наркотици. Окръжната прокуратура в Шумен го привлече като обвиняем за държане с цел разпространение и за отглеждане на марихуана.

Инспектор от БАБХ отглеждал плантация с канабис в Шуменско, уволниха го (СНИМКИ/ВИДЕО)

Досъдебното производство бе поето от Окръжната прокуратура в Шумен по компетентност, след като в частен дом в кв. „Дивдядово“ са били открити 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене, както и количество суха маса канабис.

Отстраниха от работа инспектора от БАБХ, задържан за производство и държане на марихуана

Инспекторът от Агенцията по безопасност на храните, чиято собственост е къщата в „Дивдядово“, бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители от ОД на МВР в Шумен по сигнал. Тестван с техническо средство, показанията отчели, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. За това престъпление се води отделно досъдебно производство, наблюдавано от Районната прокуратура в Шумен.

ОДМВР-Шумен
netinfo


32-годишният мъж заедно с полицейските служители отишли в дома, от който се носел неприятен мирис на марихуана. Със следово куче е открита и плантация с марихуана, която Красен засадил и отглеждал в гориста местност край преславско село. Технологията за отглеждане на конопа според разпита на задържания била заимствана от сайт. Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – около 4 метра. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари