/ БТА
Бюджетът на Община Шумен за 2024 година, в размер на около 167 млн. лева, бе приет на днешното заседание на Общинския съвет в областния град, след над два часа дебати. "За" гласуваха 25 от общинските съветници, трима – "против", 11 се въздържаха, а независимият съветник Павел Павлов не гласува. 

Павлов и от групата "Кауза Шумен" призоваха кмета проф. Христо Христов да бъде оттеглена и отложена за разглеждане точката, предвиждаща 10-процентно увеличение на заплатата му, но предложенията им не бяха подкрепени. С увеличението на месечното трудово възнаграждение на кмета на общината се увеличават и заплатите на кметовете по селата, на общинските съветници и на служителите в администрацията, бе припомнено на заседанието, като Христов отбеляза, че дали това ще се случи, ще реши Общинският съвет. 

Критики към бюджета отправиха и други общински съветници, според които заложените средства за спорт и култура са недостатъчни. Отправени бяха и множество други въпроси, свързани със заложеното в бюджета на общината. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Станимир Савов/БТА