Учениците разработили специално приложение в Google PLAY
Учениците разработили специално приложение в Google PLAY / dariknews.bg
Разработката е дело на ученици
Ученици създадоха игра за телефон, с която може да се опознае Паметника "Създатели на българската държава", както и историята на Шумен и България. Тяхната разработка бе представена днес в Община Шумен.

Идеята за играта дошла от директора на общинското туристическо предприятие Ваня Стоянова. Паметникът е емблематично място за нас, а технологиите са дотолкова навлезли в живота на децата, че трябва да ги използваме, за да научат интересни неща за комплекса, каза тя.

Учениците разработили специално приложение в Google PLAY
dariknews.bg


Затова се обърнала към преподавателя Ангел Ангелов и учениците от СУ "Сава Доброплодни" Габриел Атанасов и Радостин Емануилов. Те веднага разработили платформа, която вече е достъпна в Google Play.

Ученици си направиха компютърна игра (СНИМКИ/ВИДЕО)

Интерактивната игра "Изследователи" включва 10 плочки с QR кодове, скрити на различни места из мемориалния комплекс. Плочките са със зададени координати и когато използвате специално приложение за смартфон, то ви показва къде се намират. Трябва да отидете до плочката, да сканирате QR кода. Тогава ще получите информация за историята и различните особености на комплекса "Създатели на българската държава". 

Паметник "Създатели на българската държава"  на 35 години (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo


Когато бъдат открити и 10-те плочки и сканирани и 10 QR кода, пред играча се отварят поредица от въпроси. Ако отговори правилно на тях, той получава парола, с която взима своята награда от касите на паметника.
 

Паметник "Създатели на българската държава"  на 35 години (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo


Стартът на играта ще бъде даден на 1 юни - Деня на детето.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.