Оповестяват първо класиране в ШУ на 7 август
Оповестяват първо класиране в ШУ на 7 август / netinfo

Първото класиране в ШУ “Епископ Константин Преславски” ще бъде оповестено на 7 август. На 31 юли (вторник), ще заседава Комисията по жалби на кандидат-студенти. В зала 118 на Ректората всички кандидат-студенти, които искат да идентифицират писмените си работи и да проверят за наличие на евентуални технически грешки, могат да го направят от 9.00 до 16.00 ч.

Писмените работи се предоставят лично на кандидат-студента, срещу представяне на лична карта и документ с входящ кандидатстудентски номер.

След обявяването на първото класиране на 7 август, всички кандидат-студенти, които са приети, се записват веднага в съответната специалност или потвърждават желанието си да се обучават в Университета. Te трябва да предоставят оригинал на дипломата си за средно образование в ШУ в срок до 11 август включително.

Класираните по първо желание остават в специалността, в която са приети до окончателното класиране. Класираните по второ, трето и следващо желание, които оставят оригинала на дипломата си в Университета и подадат молба по образец, запазват правото си да участват в следващите класации (при наличие на освободени места, те автоматично преминават в по-предно желание по реда, посочен от самите тях в състезателния им картон). Желаещите да се запишат в специалността, в която са приети (независимо, че желанието им не е първо), могат да направят това веднага.

Некласираните на първо класиране кандидат-студенти не трябва да предоставят никакви документи в Университета, а трябва да изчакат следващото класиране (при наличие на свободни места, те автоматично ще бъдат придвижени по-нагоре в класацията).

Актуална и подробна кандидатстудентска информация се публикува на интернет-страницата на Кандидатстудентска кампания-2007 и на тел. 054/ 830 495, 052/ 30 12 43 и 058/ 60 31 38.