Общински съвет – Търговище взе решение по 18 предложения днес
Общински съвет – Търговище взе решение по 18 предложения днес / netinfo
На поредното си заседание на Общински съвет – Търговище прие промени в бюджета и актуализация на капиталовите разходи. Отхвърлено бе предложеното от общинска администрация изменение и допълнение на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, обсъжданията по тази тема ще продължат.

Приета бе самостоятелна Наредба за организация и безопасност на движението в общината. Досега темата, свързана с безопасността на движението бе част от Наредбата за спазването на обществения ред. Последната бе променяна няколко пъти. След провеждането на обществено обсъждане и консултации с редица институции и организации, местната администрация предложи тази наредба да бъде отменена, а на нейно място да се въведе Наредба за опазване на обществения ред в Община Търговище. Двете нови наредби ще влязат в действие от началото на следващата година решиха съветниците.

Коментиран бе отново пробивът “Катрафилов”, този път съветниците гласуваха процедурата по отчуждаване на последните парцели да се задейства. Отложено бе обаче създаването на ново общинско предприятие “Самоохрана, сигурност, стопански и социални дейности” .

Одобрени бяха две програми - Общинска програма за закрила на детето и план-програма за обучение и мотивация на работещите в местната администрация. Дадено бе съгласие за кандидатстване с проект по ОП “Регионално развитие”, който цели обновяване и благоустрояване на кварталите 191 и 192 в града , както и на три паркови зони – “Юкя”, “Борово око” и “Роден кът”, намиращи се в Търговище. Като допълнително предложение в дневния ред бе внесена докладна записка за отпускане на 4 000лв. от общинския бюджет на Деница Денева от Търговище, която е поканена да представя България на международен конкурс в Доминиканската република. Общинските съветници подкрепиха предложението и уточниха, че е нужно да се изработят правила, по които да се определя кои изяви на младежи от града да се финансират от общинския бюджет в бъдеще.

В края на заседанието бе приет отчет за дейността на Общински съвет – Търговище за периода юни - ноември 2008г.