куче дъжд
куче дъжд / ThinkStock/Getty Images
Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

И през следващото денонощие ще се задържи неустойчиво, с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. През деня на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки, като по-значителни ще са явленията в Северна и Западна България.

С валежи, само на отделни места, а преди обяд и с повече слънчеви часове ще е в крайните източни райони. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°.

Над планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 29°. Температурата на морската вода е от 23-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.