/ netinfo
Момичетата до 12 г. на БК Шумен записаха нова убедителна победа в заключителния етап на регион „Добруджа и Мизия“ за разпределяне на местата от 1-во до 7-мо. Това съобщиха от клуба.

Нашите победиха Преслав в изтеглен мач от третия турнир на надпреварата. Играният в зала „Младост“ двубой завърши 57:26 в полза на Шумен. С победата се изравнихме по точки с лидера Дунав Русе, но все пак нашият тим има и мач повече, което вероятно ще ни остави зад русенки в крайното класиране.

На Шумен предстои да изиграе още един мач в този етап на първенството. Той ще се състои отново зала „Младост“ на 24.03.2018 от 15.00 ч. срещу Росица Поликраище. При победа нашите си гарантират третото място, а при загуба на прекия конкурент за второто място – Светкавица Търговище можем да завършим и на второ място.

БК "Шумен"
netinfo


Вторият отбор на Шумен при момчетата до 12 г. записа две загуби на последния турнир от заключителния етап в зона „Добруджа и Мизия“ за разпределяне на местата от 6-то до 10-то. На провелия се турнир в Шумен, нашите отстъпиха последователно на Ънстопабъл Добрич с 62:77 и на Етър 49 Велико Търново със 74:86.

Така, нашият тим остана пети в група Б на обединения регион „Добруджа и Мизия“, което ще му отреди 10 място в крайното класиране на Североизточна България. Въпреки загубите, нашите момчета се бориха сърцато и дори имаха шансове да спечелят мачовете. Да не забравяме, че все пак те са с една година по-малки от съперниците в тази група (освен Черно море Тича-2) и това представяне е логично.

Вторият отбор на Шумен в тази възрастова група завършва на десето място сезона. Шестото място бе окупирано убедително от Черно море Тича-2, седми се нарежда Чавдар Троян, осми са Етър 49, деветото място е за Ънстопабъл.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари