Камерата снима и през деня, и през нощта
Камерата снима и през деня, и през нощта / dariknews.bg

724 моторни превозни средства са проверени по време на проведената специализирана полицейска операция по линия на ТИСПОЛ на територията на ОДМВР- Шумен.

Проверките бяха за използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците в моторни превозни средства, използване на обезопасителни каски от водачите и пътниците на мотоциклети, както и проверки за използване на детски обезопасителни системи за превозване на деца в автомобилите. 205 са проверените моторни превозни средства, в които са пътували пътници на предните седалки,  144 с пътници на задните седалки и 27 в които са превозвани деца. Проверени са и 16 мотористи. Установени са общо 143 нарушения. 85 са санкционираните водачи, глобени са 22 пътници, които са пътували на предните седалки и не са ползвали обезопасителен колан.

По време на проверките са установени и санкционирани 36 пътници на задните седалки в превозните средства, които са били без колани. Седем са разкритите криминални престъпления по време на специализираната полицейска операция.

В малките часове на нощта при извършена проверка от служители на сектор „Пътна полиция” в гр. Шумен на ул. „Съединение” е установен водач, управлявал МПС след употреба на наркотици, констатирано с техническо средство „ДРЕГЕР 5000”, който е отчел употреба на канабис и амфетамин. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.