Мисионис пее и танцува
Мисионис пее и танцува / Dariknews.bg, архив
Над 400 участници от цялата страна се очакват в IV Национален детско-юношески фолклорен фестивал „Мисионис пее и танцува“. Той ще се проведе на 19 октомври в Търговище. Проявата се организира от клуба за народни танци „Джумалийци“, с подкрепата на Община Търговище.

Откриването е в 10.00 часа в Драматичен театър Търговище. Освен на сцената на театъра, съставите и индивидуалните изпълнители ще се изявяват и в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи. В 16.30 часа, от бул. „Сюрен“ започва дефилето на участниците. То ще бъде предвождано от Духовия оркестър към Общината и ще премине по новоизградената улица при „пробива Катрафилов“ до площад „Свобода“.

Награждаването и гала-концертът на победителите са планирани за 17.00 часа на откритата сцена пред Общината. В програмата ще вземе участие и фолклорният изпълнител на добруджански песни Галя Киркова, която е част и от журито на фестивала.

На 9 ноември клуб „Джумалийци“, отново с подкрепата на Община Търговище, организира и VІII Национален фолклорен фестивал за любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване”. Откриването е в 10.00 часа в спортна зала „Дечко Стефанов“. От 12.00 часа на площад „Свобода“ ще звучи българска народна музика, а в следобедните часове на откритата сцена на площада е планирана и фолклорна програма.