Над 40 души поискаха среща с кмета на Шумен в приемния му ден
Над 40 души поискаха среща с кмета на Шумен в приемния му ден / netinfo
Над 40 души поискаха среща с кмета на община Шумен Красимир Костов в приемния му ден днес. Повечето от тях поставиха проблема за предоставяне на общинско жилище. Нуждаещите се семейства и самотни родители представиха документи за сериозни здравословни проблеми както на възрастните, така и на децата. Преместване в подходящо жилище поиска и Йорданка Станчева, която гледа двете си внучки след смъртта на родителите им. Едното момиче е незрящо.

Част от гражданите поискаха съдействие за намиране на работа, като заявиха висока степен на квалификация и образование.

Сериозен проблем с водата поставиха жители на кв. “Дивдядово” от ул. “П. Енчев” и “Килийно училище”. Вероятната възможност за решаване на безводието в квартала е прехвърляне на водоснабдяването от водоема до Бенмаг. Това стана ясно след директен разговор на Красимир Костов по време на приемната с управителя на В и К Светлозар Дамянов. За ремонта ще са необходими около 15000 лв.

Делегация от кв. “Млада гвардия” постави множество проблеми и поиска кметският екип да поеме ангажимент за благоустрояването на квартала. Докладната ще бъде разгледана на постоянни комисии към общинския съвет. Красимир Костов увери гражданите, че посочените от тях проблеми ще намерят разрешение с приемането на новия бюджет, което ще стане в края на февруари. Красимир Костов пое ангажимент да посети квартала и на събрание в началото на март лично да уведоми жителите какво е залегнало в плана за благоустрояване на квартала.