burja
burja / dariknews.archive

В понеделник ще преобладава облачно време и на много места, главно в южната половина от страната, ще има валежи от дъжд, по-значителни през нощта срещу вторник в югозападните райони.

Привечер в Северозападна България също ще има валежи, които с понижението на температурите ще преминават в сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони – временно и силен вятър от североизток. Максималните температури ще са от 3 – 5° на места в Северна до 10 – 13° в Югозападна България.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд. Ще духа силен южен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Привечер по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температуи ще са между 2 и 7°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg