МОСВ прекрати договора със строителя на биологичното стъпало по ИСПА
МОСВ прекрати договора със строителя на биологичното стъпало по ИСПА / Dariknews

Министерството на околната среда и водите прекрати договора с консорциум „Юниланд Сиконко" за строителство на биологичното стъпало на Пречиствателната станция за отпадни води в Шумен. Предизвестието до строителя е с краен срок 14 март 2010 г.

До избора на нов изпълнител операторът на пречиствателната станция ВиК, съвместно с общината, поемат ангажимент да осигурят охрана на обекта.Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на община Шумен.

Предстои МОСВ да обяви нов търг за избор на строител. В новата тръжна процедура  вероятно ще бъдат включени както недовършените строително-монтажни работи от биологичното стъпало, така и изграждането на съоръженията от третичното стъпало на пречиствателната станция, осигуряващи влизането в норми на показателите азот, фосфор и др. елементи, на които трябва да отговаря съоръжението за Черноморския басейн, обявен за чувствителна зона.

"Обектът трябваше да бъде завършен през юни 2009 г., забавянето е от 8 месеца", каза пред Дарик инж. Иван Йонков - зам.-кмет по строителство и екология.