Конкурс за Деня на Търговище
Конкурс за Деня на Търговище / DarikNews.bg, архив

Конкурс за идейна концепция и детайлизиране организирането на Ден на Търговище обяви общинската администрация в града. „Празникът трябва да има качества, които да го превърнат в запазена марка на града, която го представя на национално и международно ниво" уточни PR-ът на общината Светослава Русева. „Идеята може да произтича от съвремието, от традицията, да е свързана с исторически или други паметни събития или с природни забележителности", каза още тя.

Право на участие в конкурса имат както физически, така и юридически лица. Жури ще оцени предложенията на два етапа. На първия ще бъдат обсъдени писмените разработки, а на втория ще се осъществи събеседване с авторите. Оценките ще бъдат за оригиналност, атрактивност, приложимост към специфичните особености на общината.

Предвидени са и парични награди за класираните на първите три места предложения - 1 200 лв. за първо място, 500 лв. за второ и за трето - 300 лв.

Празникът трябва да се превърне в спектакъл на емоции и визия, достъпен за организатори, участници и публика, казват от администрацията.