Само една рокля не е достатъчна
Само една рокля не е достатъчна / dariknews.bg
В края на май една тема става особено актуална - баловете. Хиляди млади хора ще напуснат завинаги училище и ще го направят в пищни цветове и форми. А често този малък повод за радост и гордост излиза скъпо. Но има ли цена удоволствието да си най-красивата абитуриентка?

Това може би е въпросът, чийто отговор търси всяка една зрелостничка. А роклята понякога се оказва... любов от пръв поглед.

Първо я видях в един сайт. После обаче ходих в 5 бутика, мерих сигурно 40 рокли и тази най-много ми хареса, обяснява Катерина. Можех да се вместя и в бюджет до 500 лева, но тази наистина много ми хареса, допълва тя, след което става ясно, че роклята й е 900 лева. 

Само една рокля не е достатъчна
dariknews.bg


А тя е само една от няколкото, които ще ползва като абитуриентка - за бала. За дискотеката след това - има друга, по-евтина - около 60 лева. Толкова е и тази за изпращането. Купени са и 3 чифта обувки, както и чанти. Прибавяме и прическа, грим и маникюр както за изпращането от училище, така и за балната вечер, ще бъдат похарчени около 200 лева.

Имаме и куверти за бал, дискотека след това, както и след изпращането. Нашите настояха да имам и собствена абитуриентска - наехме ресторант за 50 човека, обяснява Катерина. И когато се сложи чертата сметката за празника около завършването - излиза, че семейството й е приготвило около 4500 лева. 

Само една рокля не е достатъчна
dariknews.bg


Майка се радва, татко се хваща за главата и просто дава пари, шегува се младото момиче. 

Балът се случва веднъж, може да си позволиш да го направиш по-пищно, казва Катерина. 

Нейната съученичка Кати Андреева се е подготвила с 4 рокли. Целият празник започва още от изпращането от училище - за там е едната рокля. После вечерта сме на ресторант - ще сменя роклята. С нея ще отида и на дискотека после.

Само една рокля не е достатъчна
dariknews.bg


С балната рокля ще съм в ресторанта, но ме е страх да не я изгорят и за дискотеката после ще я сменя с друга. Нея ще ползвам и за абитуриентската с моето семейство.  

Балната рокля е 200 лева. Останалите са между 50 и 120 лева. 

Официалната рокля пък е купена още миналото лято от Слънчев бряг. Разхождахме се с майка ми там и я видях, реших да я пробвам просто така. Много се притеснявах, че ще загубя време и пари да обикалям за рокля и когато и майка ми си хареса рокли от магазина, направиха ни отстъпка и направо я взех. Излез и много евтино, обяснява Кати.

В оборудването се включва и лелята на Кати, която й изпраща чанти от Испания. Обувките пък са 3 чифта.

Само една рокля не е достатъчна
dariknews.bg


Въпреки това крайната сметка е "едва" около 1500 лева. 

Предпочитам парите, които мога да дам за рокля, да дам за някакво пътешествие - за мен това е по-важно, обяснява Кати.

Въпреки това - тя смята да запази роклята, с която е била на бала си. Майка също пази своята и е много готино, когато я извади. А и мога да я нося на някоя сватба, размишлява отново прагматично абитуриентката.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.