Кметът на Търговище участва в заседание на Комитета на регионите в Брюксел
Кметът на Търговище участва в заседание на Комитета на регионите в Брюксел / netinfo

Кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев ще участва в 112-та пленарна сесия на Европейския комитет на регионите. Заседанията са предвидени за днес и утре в Брюксел, съобщиха от общинската управа.

Сред първите въпроси, които ще бъдат обсъждани е този, за подобряване функционирането на ЕС предвид Договора от Лисабон, с дебат относно бъдещето му. Ще бъдат разгледани инвестиционният план на ЕС и приоритетите за 2015-2020 г.
Ще бъде обсъден проект на резолюция за създаване на работни места. Това е свързано с насоките за насърчаване политиката на държавите членки в областта на заетостта, устойчивия растеж и справяне с безработицата на местно равнище, допълват от общинската администрация в Търговище.

На 4 юни Комитетът на регионите ще гласува и резолюция, в която излага позицията си по въпроса с приема на мигранти и процедурите за предоставяне на убежище. „По-добра защита на морската среда", „Насърчаване на справедливата търговия в Европа на местно и регионално равнище", „Достоен живот за всички: от визия към колективни действия" са други точки в дневния ред на сесията.
Предвиден е избор на членове на Бюрото на Комитета на регионите и номинация на нови членове и заместници.