Кметът на Търговище отново представител в Комитета на регионите на ЕС
Кметът на Търговище отново представител в Комитета на регионите на ЕС / Община Търговище

Кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев е одобрен за представител в Комитета на регионите на ЕС, информираха от местната администрация. Негов заместник през следващия мандат е кметът на Шумен Красимир Костов.

Правителството утвърди българските делегати и техните заместници в Комитета на регионите на Европейския съюз за периода 2010-2014 г. Комитетът включва представители на местните власти на държавите-членки на ЕС.

Представители на страната ни в Комитета на регионите на ЕС ще бъдат 12 души - кметовете на общините Търговище, Смолян, Твърдица, Добрич, Ямбол, Кърджали, Минерални бани, Лом, Монтана, Русе, Гоце Делчев, а също и общинският съветник в Столичния общински съвет Владимир Кисьов.

За заместник-делегати на страната ни в Комитета са определени също 12 човека - кметовете на Горна Малина, Мездра, Стара Загора, Кирково, Цар Калоян, Сопот, Плевен, Свищов, Шумен, Силистра, Велико Търново, както и общинският съветник в СОС Марина Лазарова.

Предложенията за български делегати са изготвени от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.