пожар, пожарна
пожар, пожарна / ThinkStock/Getty Images
Пожарникарите спасили камиона
Влекач "Скания" се запали на изхода на магистрала "Хемус", съобщават от полицията.

В 8.57 ч. бил получен сигнал за пожар в товарен автомобил. Към изхода на магистрала "Хемус" бил насочен противопожарен екип. Пожарът бил погасен с 1000 л вода и 20 л пяна.  

Огнеборците установили, че пламъците в товарния автомобил с влекач "Скания" с варненска регистрация тръгнали след техническа неизправност - прегрял и блокирал лагер на задно колело на ремаркето. Унищожена е една автомобилна гума, влекачът е спасен от изгаряне.

На осем сигнала за произшествия са реагирали през последното денонощие дежурните екипи на РДПБЗН-Шумен.

Погасени са пожари в сухи треви до трансформатор в село Новосел, на поляната до Мотостадиона в Шумен, на изхода на магистрала "Хемус", над Маслобойната на гр. Каспичан, в село Златна нива. За гасенето им са ползвани 6200 л вода. Пожарите са без материални загуби.
 
В 15.29 ч. бил получен сигнал за пожар в село Бяла река. Към ул. "Хан Аспарух" бил насочен екип. При пристигане на място огнеборците заварили да гори покрив на навес. Пламъците са погасени с 2000 л. вода. Унищожени са 20 кв.м покривна конструкция и 5 бали фураж.
 
Сигнал за пожар във фургон в Гробищния парк в село Веселиново бил получен в 15:53 часа вчера. На място пристигнал противопожарен екип. Огнеборците заварили да гори фургон, пригоден като стая. Пламъците са погасени с 3000 л. вода. Фургонът е унищожен. Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

По думи на очевидци са разчиствани храсти в гробищния парк, след което са били запалени. Огънят обхванал и фургона.